Jooga Cocktail

Kevään Jooga Cocktail järjestetään  4.- 5.5.2019

Energiaa kevääseen -Puhdistu ja voimaannu Jooga Cocktail -kurssilla!

Ota hetki itsellesi ja tule mukaamme viikonlopun jooga-aiheiselle matkalle. Tämä mini-loma arjesta sopii kaikille niille, jotka toivovat aikaa itselle, pysähtymiselle, rentoutumiselle ja rauhoittumiselle. Toukokuun Cocktail sisältää puhdistavia ja huoltavia harjoituksia keholle ja mielelle. Olemme koonneet ohjelman siten, että Sinulla on mahdollisuus tutustua joogaan eri näkökulmista. Voit myös tulla syventämään omaa harjoitustasi, jos jooga on sinulle jo tuttua.

Opettajina tutut Johanna Rajamäki ja Minni Suni.

 


Hinnat

229 € /hlö, sis. täysi hoidon
Ilman majoitusta 199 €
vain lauantaille 99 €

 

Ilmoittaudu toukokuun Jooga Cocktail

Tutustu marraskuun ohjelmaan

Toukokuun ohjelma päivitetään sivuille myöhemmin.

Lauantai 24.11.2018               

10.00 Tervetuloa -infoa ja esittäytyminen / Minni Suni

11.00 Jooga Flow  -harjoitus 75 min / Minni Suni

12.30  Lounas

13.30 Kävelymeditaatio ulkona päättyen rumpurentoutukseen sisätiloissa 60 min / Johanna Rajamäki

15.00 Smoothien valmistamisen demo ja välipala / Johanna Rajamäki

16.30 Seasonal Yin Jooga päättyen äänimaljarentoutukseen 75 min / Johanna Rajamäki

17.45 Äänimaljarentoutus Yin -joogaharjoituksen päätteeksi 15 min / Johanna Rajamäki

18.30 alkaen
Mahdollisuus saunomiseen klo 22.00 saakka oman kiireettömän aikataulun mukaisesti.

Takkahuoneella syksyisen tuorepuuron valmistus. Tarjolla myös päivällinen.

Aamiainen tarjolla klo 7.30-9.00

9.00 Yin & Yang -harjoitus 75 min / Minni Suni

10.30 Mielen Detox: Myötätunto- ja sydän meditaatio ja äänimaljarentoutus 60 min / Johanna Rajamäki

Suihku, huoneiden luovutus ja pakkaaminen

12.30  Lounas ja kurssin päätös ja palaute

Tuntikuvaukset ja ohjaajat

Jooga Flow
Harjoitus etenee virtaavasti asanasta toiseen hengityksen rytmittämänä. Harjoitus on vahva ja saman aikaisesti rennon keskittynyt. Aloitamme harjoituksen aurinkotervehdyksen variaatioilla ja liitämme niihin vahvistavia seisoma-asentoja, tasapainoa haastavia liikkeitä sekä lattialla tehtäviä eteen-ja taaksetaivutuksia sekä kiertoja. Harjoitus kehittää mm. voimaa ja kestävyyttä sekä lisää liikkuvuutta ja keskittymiskykyä.

Kävelymeditaatio
Ohjattu kävelymeditaation Varalan maisemissa.  Kävelymeditaatio on maadoittava ja rauhoittava harjoitus, joka sopii hyvin hidastamaan kiireistä mieltä. Kehon liike rauhoittaa ja tasapainottaa mieltä ja kehoa. Päätämme kävelymeditaation saliin rumpurentoutukseen.

Puhdistava smoothie
Teemme yhdessä helpon puhdistavan smoothien, jonka voit ottaa osaksi arkeasi. Smoothie sisältää selleriä, kurkkua, lehtikaalia, sitruunaa, tuoretta inkivääriä, vehnänorasta sekä vettä.

Kehoa ja mieltä puhdistava Yin jooga ja kristallimaljaäänirentoutus
Yin jooga on rauhallinen harjoitus, joka sopii niin uusille joogaajille kuin myös joogaa pidemmänkin aikaa harjoittaneille. Keuhkoja ja paksusuolta puhdistavat asanat tukevat kehon sekä mielen rauhoittumista ja tasoittumista syksyn hiipuvassa energiassa.

Pysähdymme asanoihin 3-5 minuutin ajaksi ja kuuntelemme kehoamme sekä hengitystämme. Tämä hoitava ja rentouttava joogan muoto aktivoi kehomme meridiaaneja (energiakanavia), lihaskalvoja, niveliä sekä aineenvaihduntaa ja tasapainottaa mieltä.

Yin -harjoitukset ovat aina mielenkiintoinen matka omaan sisimpään. Yin joogan avulla sukellat syvemmälle kehotietoisuuteen päästäen irti vanhasta ja poimien mukaan jotakin uutta ja vahvistavaa.

Tuorepuuron valmistus
Valmistamme virkistävän tuorepuuron saunalla, jonka voimme sitten nauttia sunnuntaina aamulla. Jos osallistut lauantaiksi niin voit ottaa tuorepuuron mukaan lähtiessäsi.

Tuorepuurot ovat käteviä ja helppoja sekä terveellisiä välipaloja. Tuorepuuro sisältää gluteenittomia kaurahiutaleita, chia siemeniä, kauramaitoa, auringonkukan siemeniä, kurpitsansiemeniä, kurkuma jauhetta sekä puolukoita.

Yin & Yang -yhdistelmätunti
Yin & Yang -yhdistelmäharjoituksessa yhdistyvät rauhoittavat ja rentouttavat harjoitteet sekä vahvistavat ja dynaamiset liikkeet. Aloitamme tunnin dynaamisella Yang -osuudella ja päätämme sen rauhoittavaan Yin -osuuteen. Dynaamisessa Yang -osuudessa liikkeet yhdistyvät toisiinsa hengityksen rytmittämänä. Päätämme harjoituksen loppurentoutukseen.

Mielen detox – ohjattu meditaatio ja äänimaljarentoutus
Teemme yhdessä hengitysharjoituksia sekä ohjatun myötätunto – ja sydän meditaation ja päätämme yhteisen hetken äänirentoutukseen.

Kristallimaljaäänirentoutus
Pysähdymme kuuntelemaan kristallimaljojen puhdistavaa, tasapainottavaa sekä voimaannuttavaa ääntä. Kristallimaljojen harmonisoivat soinnut vapauttavat kehon sekä mielen jännitystiloja.  Äänimaljojen värinä rentouttaa kehoa solutalolta alkaen ja tasapainottaa mieltä sekä kehoa.

 

Syksyn vuodenaika – tee vähemmän, päästä irti ja hengitä enemmän

Ajankohta: lokakuu – joulukuun puoliväli

Syksyn myötä elämäntahti rauhoittuu ja hidastuu. Päivät lyhenevät, yöt pitenevät, pimeys kasvaa. Sumu enteilee muutosta, jonka peittelemänä siirrymme kohti rauhallisempia energioita. Kosteus katoaa, ilma tuntuu selkeämmältä ja luonto on väriloistossaan. Kasvukausi on päättynyt ja kirpeät syyspäivät, joita viitoittaa kuulas auringonpaiste, kertovat meille todellisuuden siitä, että luonto valmistautuu hiljentymään talvea kohti.

 

Syksy on irtipäästämisen ja anteeksiannon aikaa. Se on aikaa päästää irti kesästä ja nauttia siirtymisestä talvea kohden. Syksy antaa mahdollisuuden hankkiutua eroon kaikesta mikä ei enää palvele meitä. Silloin on hyvä viedä loppuun projekteja, jotka ovat alkaneet keväällä tai kesällä. Arvosta ja etsi yksinolon ja levon hetkiä, jolloin kehon ja mielen on mahdollista mietiskellä, puhdistautua ja uudelleen rakentua. Nauti mukautumisesta rauhallisempaan elämänrytmiin.

Elementti on tasapainoinen, vakaa ja vahva metalli. Se kuvaa järjestystä ja kuria. Se on sisäinen kurinpitäjä ja perfektionisti, joka etsii täydellisyyttä rakenteissa ja tekemisessä. Metalli ihmisessä haluaa oikeudenmukaisuutta, se puolustaa kunniaa ja arvoja. Se kattaa ihmisessä myös organisoinnin, järjestyksen, kommunikaation, mielen ja suojelemisen vaiston. Syksyn rauhoittumisesta ja rentoutumisesta huolimatta rutiinit ja periaatteet ovat tärkeässä roolissa.

Organisoinnista ja järjestelmällisyydestä huolimatta metallin elementti näkee kauneuden ja pitää taiteesta. Se herättää ihmisessä inspiraatiota, halua olla pyhä ja puhdas, ja metallissa elää kyltymätön elämänjano. Metalli tuo kaipuun löytää oman elämän tarkoituksen, ikuisen etsijän sisältämme.

Syksyn sisäelinpari on keuhkot (yin) ja paksusuoli (yang). Keuhkot mahdollistavat sisäänhengityksellä puhtaan inspiroivan energian vastaanottamisen ja uloshengityksellä poistavat kuona-aineita ja myrkkyjä. Hengitys tuo tietoisuuden ja kontrollin omaan elämään, sen avulla voimme tietoisesti vaikuttaa elämämme rytmiin. Paksusuoli puolestaan poistaa kehosta kaiken ylimääräisen (jätteen) ja sen säännöllinen toiminta on tärkeää toimivan aineenvaihdunnan kannalta. Jos paksusuoli ei toimi kunnolla, koko keho kärsii ja vaikuttaa samalla myös mieli ja tunteet.

Luonne: Sisäänpäin kääntyminen ja tiivistyminen. Yin energian kerääminen.

Elämän tarkoitus: Ympäristöön/luontoon samaistuminen.

Tunne: Syksyn luonnollinen tunne on suru, joten onkin tärkeää pysyä positiivisena ja iloisena pimenevistä illoista huolimatta. Suru vaikuttaa aina keuhkojen hyvinvointiin ja päinvastoin. Suru on vahva tunne ja vaikeudet päästää siitä irti voi aiheuttaa oireita paksusuolessa.

Ruoka ja maku: Pistävä. Palauta lämpimät ruuat ruokavalioosi ja käytä voimakkaita mausteita, jotka poistavat limaa elimistöstä. Suosi ennen kaikkea inkivääriä eri muodoissa.

Väri: Valkoinen ja harmaa.

Asanat: Meridiaanit kulkevat käsivarsissa ja asanaharjoituksessa liikkeet ovat rintarankaa avaavia, jotta keuhkoille saadaan lisää tilaa toimia hyvin. Huomio kiinnitetään hengitykseen.

Johanna Rajamäki
Yoga Alliance 200h
Chi Therapeutics – Clare Gates Sjöblom pääohjaaja
Koulutuksen fokuksena Yin jooga.
Muita opettajia: Sarah Powers

 

 

Minni Suni on toiminut ryhmäliikunnan parissa erilaisissa tehtävissä vuodesta 1995 ja hän on aloittanut joogaharjoittelun vuonna 2007. Joogaopettajan tutkinnon (Yoga Alliance, 500 hrs) hän on suorittanut Singaporessa vuonna 2009–2010. Päivätyökseen Minni toimii hyvinvointipalvelupäällikkönä Varalan Urheiluopistossa.

 

 

 

Muuta Varalassa

HyväOlo-viikonloppu sopii kaikille, jotka hakevat uusia elämyksiä liikunnasta ja tykkäävät liikkua porukassa.