Jooga Cocktail

Jooga Cocktail 14.-15.12.2019

Kuvassa joogataan.

Jooga Cocktail viikonlopun kokonaisuus on vastapainoa arjen intensiiviselle tekemiselle, kaikelle menemiselle ja tekemiselle, toisin sanoen aikaa kääntää huomio omaan itseen. Tule mukaan pysähtymään, hiljentämään tahtia ja samalla palautumaan vuoden kiireistä.

Olemme toteuttaneet kurssia useita kertoja ja parasta on ollut havaita, miten voimaantuneina ja hymy huulilla osallistujat ovat  lähteneet kotia kohden. Olemme koonneet ohjelman siten, että Sinulla on mahdollisuus tutustua joogaan eri näkökulmista. Teemme kurssilla useita erilaisia rentoutumisharjoituksia ja yhden meditaatiosession myös ulkona kauniissa Pyynikin harjun maisemissa. Voit myös tulla syventämään omaa harjoitustasi, jos joogan maailma on sinulle jo tuttua. Opettajina tutut Johanna Rajamäki ja Minni Suni.

Majoitus järjestetään poikkeuksellisesti Hotelli Scandic Rosendalissa

Hinnat

297 € /hlö, sis. täysihoito 1 hh ja ohjelma

Hinta 259 €/hlö, sis täysihoito 2hh ja ohjelma

Hinta ilman majoitusta 199 €

Hinta vain lauantaille 109 €

Ilmoittautuminen

29.11. mennessä

Ilmoittaudu Jooga Cocktailiin

 


Kurssista sanottua

”Jooga Cocktail oli ihana irtiotto arjesta. Tunneissa oli hyvää vaihtelua dynaamisen joogan ja rentoutusten välillä. Iso kiitos ohjaajille. Lisäksi ruoka oli todella hyvää. Kurssiin voisi sisältyä myös esimerkiksi vapaaehtoinen liikuntakokeilu.”

”Joogatunnit olivat superhyviä. Viikonlopun jälkeen kroppa oli ihan uudessa kuosissa. Samoin mahtavaa oli se, että pääsi valmiiseen pöytään nauttimaan KOTIruoasta.”

”Mukava joogaviikonloppu, sujuva, kivasti taukoja, sopiva ohjelma. Kävelymeditaatioon olisi voinut mennä rauhallisempaa tahtia ja astangan ja lauantain ensimmäisen joogan tuntien paikat olisin vaihtanut päikseen. Mutta oikein hyvä viikonloppu! Kiitos”

”Kaikki oli niin kivaa ja hyvin suunniteltu. Olen vääntänyt vihersmoothien joka päivä. Tänään menossa taas joogaan. Oli kyllä ihana päivä. Kun olin vain päivän, niin olisin voinut vielä tiiviimmän päivän viettää, mutta ymmärrän, että voisi joskus ottaa rauhallisemmin. Erityisesti Minnin tunti oli niin ihana, samoin nautin Johannan maljarentoutuksesta ja tunnista. Meditaatio kävely oli vähän tynkä, mutta maljarentoutus pelasti. Ruoka oli hyvää ja seura, nautin joka hetkestä. Nesteet lähti liikkeelle tehokkaasti😀. Kiitos ihanat valoisat opet🥰”

 

Tutustu kevään Jooga Cocktail -ohjelmaan

Kuvassa annos kasviksia ja hedelmiä.

Lauantai 14.12.2019       

10.00 Tervetuloa -infoa ja esittäytyminen / Minni Suni  L3

11.00 Heart Opening Yoga 75 min / Minni Suni

Tule mukaan tähän lempeään kehoa ja mieltä avaavaan flow -harjoitukseen. Haastetaan kehoa sopivasti hengityksen johtamana ja sydäntä kuunnellen.                  

12.30 Lounas -vegaanivaihtoehto

13.30 Kävelymeditaatio kauniissa Pyynikin maisemissa päättyen rumpumeditaatioon salissa 75 min / Johanna Rajamäki

15.00 Puhdistavan smoothien valmistamisen demo ja välipala / Johanna Rajamäki / Kahvila Anna

16.30 Yin jooga and Selfcare -harjoitus päättyen äänimaljarentoutukseen 75 min / Johanna Rajamäki

17.45  Äänimaljarentoutuminen Yin -joogaharjoituksen päätteeksi 15 min / Johanna Rajamäki

18.30 alkaen   Mahdollisuus saunomiseen klo 22.00 saakka oman kiireettömän aikataulun mukaisesti.

Takkahuoneella (A) tuorepuuron valmistus Tarjolla myös päivällinen.

Kuvassa meditoidaan rauhallisesti.

Lauantai 15.12.2019    

Aamiainen tarjolla klo 7.30-9.00

9.00  Yoga for Happiness Boost 75 min / Minni Suni

Tässä harjoituksessa on ajatus vapauttaa kehoa ja mieltä jännityksistä, kireyksistä ja alavireisyydestä sekä nostaa vireystasoasi.

10.30 Myötätuntomeditaatio ja äänimaljarentoutus 60 min / Johanna Rajamäki

Suihku, huoneiden luovutus ja pakkaaminen

12.30  Lounas ja kurssin päätös ja palaute

 

Tuntikuvaukset ja ohjaajat

Jooga Flow
Harjoitus etenee virtaavasti asanasta toiseen hengityksen rytmittämänä. Harjoitus on vahva ja saman aikaisesti rennon keskittynyt. Aloitamme harjoituksen aurinkotervehdyksen variaatioilla ja liitämme niihin vahvistavia seisoma-asentoja, tasapainoa haastavia liikkeitä sekä lattialla tehtäviä eteen-ja taaksetaivutuksia sekä kiertoja. Harjoitus kehittää mm. voimaa ja kestävyyttä sekä lisää liikkuvuutta ja keskittymiskykyä.

Kävelymeditaatio
Ohjattu kävelymeditaation Varalan maisemissa.  Kävelymeditaatio on maadoittava ja rauhoittava harjoitus, joka sopii hyvin hidastamaan kiireistä mieltä. Kehon liike rauhoittaa ja tasapainottaa mieltä ja kehoa. Päätämme kävelymeditaation saliin rumpurentoutukseen.

Puhdistava smoothie
Teemme yhdessä helpon puhdistavan smoothien, jonka voit ottaa osaksi arkeasi. Smoothie sisältää selleriä, kurkkua, lehtikaalia, sitruunaa, tuoretta inkivääriä, vehnänorasta sekä vettä.

 

Tuorepuuron valmistus
Valmistamme virkistävän tuorepuuron saunalla, jonka voimme sitten nauttia sunnuntaina aamulla. Jos osallistut lauantaiksi niin voit ottaa tuorepuuron mukaan lähtiessäsi.

Tuorepuurot ovat käteviä ja helppoja sekä terveellisiä välipaloja. Tuorepuuro sisältää gluteenittomia kaurahiutaleita, chia siemeniä, kauramaitoa, auringonkukan siemeniä, kurpitsansiemeniä, kurkuma jauhetta sekä puolukoita.

Astangajoogan alkeisharjoitus
Palaamme perinteisen astangan pariin muokaten asentosarjaa siten, että se on kaikille sopiva. Useat flow ja vinyasa -tunnit perustuvat astangajoogaan ja se on Shri K. Pattabhi Joisin (1915–2009) tunnetuksi tekemä jooga. Harjoitus etenee aurinkotervehdyksistä seisten ja istuen tehtäviin liikkeisiin. Harjoitus päättyy kehoa rauhoittaviin loppuliikkeisiin ja loppurentoukseen. Harjoituksessa yhdistetään liikkeet yhdistyvät hengitykseen. Harjoitus tuottaa sisäistä lämpöä, jonka vaikutuksesta keho puhdistuu sisältäpäin. Asanat muokkaavat faskiaa, luustoa, verisuonia, hermostoa ja tasapainottavat hormonitoimintaa.

Yin ja Selfcare

Yhdistämme rauhalliseen yinjoogaan selfcare elementin palloilla painelun avulla. Käymme läpi kehon eri osia palloilla painellen ja näin pääsemme vielä syvemmälle vapauttamaan kehon sekä mielen jumeja. Pysähdymme asanoihin 3-5 minuutin ajaksi ja kuuntelemme kehoamme sekä hengitystämme. Tämä hoitava ja rentouttava joogan muoto aktivoi kehomme meridiaaneja (energiakanavia), lihaskalvoja, niveliä sekä aineenvaihduntaa ja tasapainottaa mieltä.

Yin -harjoitukset ovat aina mielenkiintoinen matka omaan sisimpään. Yin joogan avulla sukellat syvemmälle kehotietoisuuteen päästäen irti vanhasta ja poimien mukaan jotakin uutta ja vahvistavaa, rauhoittavaan Yin -osuuteen. Dynaamisessa Yang -osuudessa liikkeet yhdistyvät toisiinsa hengityksen rytmittämänä. Päätämme harjoituksen loppurentoutukseen.

Mielen detox – ohjattu meditaatio ja äänimaljarentoutus
Teemme yhdessä hengitysharjoituksia sekä ohjatun myötätunto – ja sydän meditaation ja päätämme yhteisen hetken äänirentoutukseen.

Kristallimaljaäänirentoutus
Pysähdymme kuuntelemaan kristallimaljojen puhdistavaa, tasapainottavaa sekä voimaannuttavaa ääntä. Kristallimaljojen harmonisoivat soinnut vapauttavat kehon sekä mielen jännitystiloja.  Äänimaljojen värinä rentouttaa kehoa solutalolta alkaen ja tasapainottaa mieltä sekä kehoa.

 

 

Kuvassa Johanna Rajamäki.Johanna Rajamäki
Yoga Alliance 200h
Chi Therapeutics – Clare Gates Sjöblom pääohjaaja
Koulutuksen fokuksena Yin jooga.
Muita opettajia: Sarah Powers

 

 

Kuvassa Minni Suni.Minni Suni on toiminut ryhmäliikunnan parissa erilaisissa tehtävissä vuodesta 1995 ja hän on aloittanut joogaharjoittelun vuonna 2007. Joogaopettajan tutkinnon (Yoga Alliance, 500 hrs) hän on suorittanut Singaporessa vuonna 2009–2010. Päivätyökseen Minni toimii hyvinvointipalvelupäällikkönä Varalan Urheiluopistossa.

 

 

 

Muuta Varalassa

HyväOlo-viikonloppu sopii kaikille, jotka hakevat uusia elämyksiä liikunnasta ja tykkäävät liikkua porukassa.