Jooga Cocktail

Hiljenny hetkeksi!

Ota hetki itsellesi ja tule mukaamme viikonlopun jooga-aiheiselle matkalle. Tämä mini-loma arjesta sopii kaikille niille, jotka toivovat aikaa itselle, pysähtymiselle, rentoutumiselle ja rauhoittumiselle. Olemme koonneet ohjelman siten, että Sinulla on mahdollisuus tutustua joogaan eri näkökulmista. Ohjelmassa on mukana mm. dynaamista Flow-joogaa, rauhoittavaa Yin -joogaa, perinteistä Astangajoogaa sekä äänimaljarentoutumista, yhteensä 390 minuuttia. Lisäksi saat nauttia kurssilla hyvästä ja terveellisestä ruoasta smoothie -demon kera ympärilläsi inspiroiva Varalan luonto. Huomaathan, että kurssi sopii kaikille eikä tunneilla vaadita aikaisempaa joogakokemusta. Tämä on oiva tapa tutustua joogan maailmaan. Voit myös tulla syventämään omaa harjoitustasi, jos jooga on sinulle jo tuttua.

Vuoden 2018 Jooga Cocktailit järjestetään 5.- 6.5. ja 24.- 25.11.2018

Hinta ja ilmoittautuminen

Hinnat päivitetään vuoden 2018 tammikuussa ja myös ilmoittautuminen aukeaa silloin näillä sivuilla.

Tutustu vuoden 2017 ohjelmaan

Lauantai

10.00 Tervetuloa / Minni Suni

11.00 Flow Jooga 75 min / Minni Suni

12.30 Lounas

13.30 Joogan ja Mindfullnessin yhteys. Mitä tarkoittaa Mindfullness? Luentoa, keskustelua sekä toiminnallisia harjoitteita 60 min / Satu-Maria Ruotsalainen

14.45 Yin Jooga 90 min / Johanna Rajamäki

16.30 Smoothien valmistamisen demo ja välipala / Johanna Rajamäki

17.45 Äänimaljarentoutus 45 min / Johanna Rajamäki

19.00  Sauna ja päivällinen

Mahdollisuus saunomiseen klo 22.00 saakka oman kiireettömän aikataulun mukaisesti. Takkahuoneella on tarjolla päivällinen.

Aamiainen tarjolla klo 7.30-9.00

9.30 Astangajoogan alkeisharjoitus 60 min / Minni Suni

10.45 Ohjattu myötätuntomeditaatio ja äänimaljarentoutus 60 min / Johanna Rajamäki

Suihku, huoneiden luovutus ja pakkaaminen

12.30 Lounas, kurssin päätös ja palaute.

Tuntikuvaukset ja ohjaajat

Johanna Rajamäki
Yoga Alliance 200h
Chi Therapeutics – Clare Gates Sjöblom pääohjaaja
Koulutuksen fokuksena Yin jooga.
Muita opettajia: Sarah Powers, Joe Barnett

Johanna ohjaa viikonlopun aikana yin joogaa, äänimaljarentoutusta sekä meditaatiota. Lisäksi luvassa on vihersmoothie demo. Johannan joogapolku alkoi astanga joogalla Suomessa. Opinnot veivät hänet Lontooseen, jossa hän harjoitti monia eri joogan lajeja. Tärkempinä flow, yin sekä areal. Suomeen palattuaan 2013 yin jooga vei mennessään.

Kristallimaljaäänirentoutusta Johanna on opiskellut AwaHoshi Kavanin johdolla Balilla, Indonesiassa vuodesta 2015. Opinnot jatkuvat ja Johanna käy säännöllisesti Balilla. https://crystalsoundinstitute.com

Elävän ravinnon oppeja Johanna on opiskellut Ann Wigmore Natural Heath Institiuutissa, Puerto Ricossa.

Living Food Lifestyle – kurssi  https://annwigmore.org

Buddhalainen harjoitus löytyi Lontoossa asuessa ja Johanna harjoittaa buddhalaisuutta Helsingin buddhalaisessa keskuksessa Triratnassa.  https://www.triratna.fi

Elävän raakaravinto yhdistyksen hallituksen jäsen http://elavaravinto.fi


Yin jooga 90min

Yin joogassa pysähdymme asanoihin 3-5min ajan ja kuuntelemme kehoamme. Yin joogan rauhallinen ja lempeä harjoitus keskittyy sisäisen tasapainon löytämiseen. Tämä hoitava ja rentouttava joogan muoto hoitaa meridiaaneja (kehon energiakanavia), lihaskalvoja, niveliä sekä aineenvaihduntaa ja tasapainottaa mieltä.

Yintunnit ovat aina mielenkiintoinen matka omaan sisimpään. Yinjoogan avulla sukellat syvemmälle kehotietoisuuteen päästäen irti vanhasta ja poimien mukaan jotakin uutta ja vahvistavaa.

Kristallimaljaäänirentoutus 45min

Yin joogan ja vihersmoothien jälkeen laskeudumme kuuntelemaan kristallimaljojen puhdistavaa, tasapainottavaa ja voimaannuttavaa ääntä ja vapautamme kehoa loppu vuoden kiireistä ja kiristyksistä. Kristallimaljojen ääni auttaa sinua rentoutumaan ja pysähtymään ja voit vain olla ja kuunnella maljojen sointia. Äänimaljojen värinä rentouttaa kehoa solutalolla saakka ja tasapainottaa mieltä sekä kehoa. Johanna soittaa 11 kristallimaljaa.

Vihersmoothie demo

Tutustumme yhdessä helpon vihersmoothien tekoon joka on helppo ottaa osaksi arkea myös vkl jälkeen. Vihersmoothiet alkalisoivat kehoa ja antavat energiaa sekä elinvoimaa. Erityisesti pimeänä vuoden aikana smoothiet tuovat lisäenergiaa arkeemme. Saat reseptikortin mukaasi.

Smoothie sisältää kurkkua, selleriä, pinaattia / salaattia, avocadoa ja kookosvettä.

Myötätuntomeditaatio – Metta bhavana  

Teemme yhdessä ohjatun n. 20min myötätuntomeditaation jossa kehitämme ystävällistä asennetta itseämme ja ympäröiviä ihmisiä kohtaan. Meditaation jälkeen laskeudumme äänimaljojen maailmaan kuuntelemaan kristallimaljojen harmonisoivaa ääntä ja värähtelyä.

Flow Jooga -harjoitus etenee virtaavasti asanasta toiseen hengityksen rytmittämänä. Harjoitus on vahva ja saman aikaisesti rennon keskittynyt. Harjoitus kehittää mm. voimaa, notkeutta, kestävyyttä sekä keskittymiskykyä. Tunnin ohjaa Minni Suni. Minni on toiminut ryhmäliikunnan parissa erilaisissa tehtävissä vuodesta 1995 ja hän on aloittanut joogaharjoittelun vuonna 2007. Joogaopettajan tutkinnon (Yoga Alliance, 500 hrs) hän on suorittanut Singaporessa vuonna 2009–2010. Päivätyökseen Minni toimii hyvinvointipalvelupäällikkönä Varalan Urheiluopistossa.

 

Astangajooga on Shri K. Pattabhi Joisin (1915–2009) tunnetuksi tekemä jooga. Harjoitus etenee aurinkotervehdyksistä seisten ja istuen tehtäviin liikkeisiin. Harjoitus päättyy kehoa rauhoittaviin loppuliikkeisiin ja loppurentoukseen. Harjoituksessa yhdistetään liikkeet yhdistyvät hengitykseen. Harjoitus tuottaa sisäistä lämpöä, jonka vaikutuksesta keho puhdistuu sisältäpäin. Asanat muokkaavat faskiaa, luustoa, verisuonia, hermostoa ja tasapainottavat hormonitoimintaa.

Mindfulness menetelmä ja sen harjoitteet auttavat hiljentämään tahtia ja opastavat olemaan. Mindfulnessin peruspilareita ovat yksinkertaiset, helposti opittavat, mietiskely- ja joogaharjoitukset, joissa keskeistä on hyväksyvän tietoisen läsnäolon harjoittelu. Harjoittelun kautta opit tunnistamaan levon tarpeen ajoissa. Ihmismieli tarvitsee myös rauhallisia hetkiä, jolloin mieli ja aivot latautuvat ja uudistuvat. Kiireen hiljentäminen ja hiljentyminen auttavat myös kehoa palautumaan. Mindfulnessin avulla opit stressinhallintaa, ottamaan rennommin ja olemaan enemmän läsnä jokapäiväisessä elämässäsi. Tunnin ohjaa Satu-Maria Ruotsalainen. Hän toimii yrittäjänä ja on kahden koululaisen äiti ja “liikkuja, leikkijä ja nauttija” Espoosta. Satu-Maria on toiminut hyvinvoinnin parissa koko työikäni ajan vaihdellen asiakaskuntaa aina vauvoista senioreihin saakka. Arjessaan hän toimii liikunnanohjaajana, hyvinvointivalmentaja, mindfulness-ohjaajana, bloggaajana (liikuleikinauti.wordpress.com) sekä lasten liikunnan kouluttajana varhaiskasvatuksessa ja liikkuvan koulun puolella. Tervetuloa hiljentämään mielenmeteliä mindfulnesstunnilleni.

Muuta Varalassa

Yin & Yang -joogailloissa yhdistämme kaksi joogalajia – keholle ja mielelle tasapainoa, rauhaa ja sisäistä voimaa.

HyväOlo-viikonloppu sopii kaikille, jotka hakevat uusia elämyksiä liikunnasta ja tykkäävät liikkua porukassa.