Saapuminen Varalaan

Varalan Urheiluopisto , Varalankatu 36, 33240 Tampere

Varalan aluekartta
Varalan-aluekartta

Saapuminen bussilla

Varalaan pääsee kaupunkiliikenteen bussilla nro 25. Bussi kulkee arkisin 3-4 kertaa tunnissa, viikonloppuisin 2-3 kertaa tunnissa.
Bussi nro 25: Tahmela-Janka. Bussin kulkureitti Sammonvaltatie – Itsenäisyydenkatu – Hämeenkatu – Kirjastotalo Metso – Hotelli Rosendahl – Varala.
Rautatieasemalta on 100 m bussipysäkille. Pysäkki on Stockmannin edessä.
> Tampereen joukkoliikenteen aikataulut
> Tampereen joukkoliikenteen linjakartta

Linja 25 kulkee poikkeusreitillä

Linja 25 ajaa Tahmelan suuntaan myös talvikauden alusta alkaen toistaiseksi Hämeenpuiston ja Satamakadun kautta. Reitillä pysähdytään pysäkeillä Aleksanterin koulu (0079), Satamakatu 18 (0048) ja Mäntypuisto (2018). Keskustorin ja Jankan suuntaan ajetaan tavalliseen tapaan.

Reitiltä jäävät pois pysäkit Metso (0024), Mariankatu (0064) ja Mäntypuisto (2000). Poikkeusreitti on pitkäaikainen. Mariankatu on avoinna liikenteelle, mutta Pirkankadulta Mariankadulle kääntyminen bussilla estyy raitiotien rakennustyömaasta johtuen.

Ajo-ohjeet

Helsinki-Tampere –moottoritieltä

Helsinki-Tampere moottoritien päässä tullaan isoon risteykseen (Viinikan liikenneympyrään), josta ajetaan vasemmalle KESKUSTAN ja HÄMEENPUISTON viittojen mukaan. Ajetaan Ratinan sillan yli (oikealle jää Ratinan stadion) Hämeenpuistoon. Toisista liikennevaloista käännytään vasemmalle HOTELLI ROSENDAHLIN viitan mukaan (oikealle jää Tampereen Työväen Teatteri). Ajetaan mäki ylös. Stop-merkin jälkeen käännytään vasemmalle viittojen mukaan. Hotelli Rosendahlista on noin 700 m jyrkkään “Varalan mutkaan”, jonka jälkeen käännytään heti vasemmalle Varalankadulle, risteyksessä tienviitta Varalan Urheiluopisto.

Vaasasta, Porista, Jyväskylästä ja Lahdesta

VAASA-PORI suunnasta
Paasikiventieltä kyltti oikealle Keskusta / Särkänniemi. Mäen päällä oikealle Pyynikki (Sepänkatu). Oikealle Pispala (Satakunnankatu), oikealle Pirkankatu ja heti ryhmittyminen vasemmalle. Vesilinnankatua ylös ja mäen päältä kylttien mukaan Varalaan.

JYVÄSKYLÄ-LAHTI teiden suunnalta
Keskussairaalan ohi ajattaessa tulee Rauma / Vaasa / Särkänniemi kyltti oikealle.
Ajetaan rantatunnelin läpi ja tunnelin jälkeen oikealle Keskusta / Santalahti /Särkänniemi. Seuraavaksi Keskusta / Särkänniemi.
Mäen päällä oikealle Pyynikki. Oikealle Pispala (Sepänkatu), Oikealle Pispala (Satakunnankatu), oikealle Pirkankatu ja heti ryhmittyminen vasemmalle. Vesilinnankatua ylös ja mäen päältä kylttien mukaan Varalaan.

Pysäköinti

Varalassa on rajoitetusti pysäköintitilaa. Suosittelemme joukkoliikenteen käyttämistä, mikäli mahdollista. Auton voi pysäköidä myös portin ulkopuolelle Varalankadulle. Portin vieressä on lisäksi hiekkakaistale, joka on liikennemerkillä osoitettu pysäköintialueeksi.

Huomioithan katupysäköinnissä, että:
– et tuki Varalankatua. Pysäköinti on sallittu vain kadun kävelytien puoleiseen reunaan.
– et estä liikennettä pihoihin tai vaikeuta kääntymistä Varalan pihaan.
– et parkkeeraa jalkakäytävälle.
– käytät tilan muut huomioiden

Pysäköiminen porttien ja ovien edustalle on kielletty pelastusteiden auki pitämiseksi.
HUOM! Pyynikintien ja Tahmelantien tienvarteen ei kannata pysäköidä vaikka siellä tilaa näyttäisi olevan. Kaupungin pysäköintivalvonta katsoo sen maastopysäköinniksi ja seurauksena voi olla pysäköintivirhemaksu.

Suurien tapahtumien yhteydessä käytämme lisäpysäköintialueena Pyynikin uimarannan parkkialuetta, josta noin 1 km kävelymatka Varalaan. Varaathan aikaa pysäköintipaikan löytämiseen, jotta ehdit ajoissa tilaisuuteesi.

Saapuminen tilausbussilla

Varalan piha on ahdas busseille. Suosittelemme tilausajobusseille, että ryhmä jätetään joko Varalankadulla A-portille tai ruuhkaisina aikoina Pyynikintien linja-autojen pysäkille, mistä on vain 100 metrin kävelymatka Varalaan. Erityisesti talviaikaan kaupunkiliikenteen pysäkki on erinomainen vaihtoehto.

Muuta huomioitavaa

Ensiapuvälineet
 löytyvät vastaanotosta ja kahvila Annasta.
Lemmikkieläimet Varalaan ei voi tuoda lemmikkieläimiä.
Wlan-yhteys Varalassa on wlan-yhteys. Saat vierailijatunnuksen maksutta vastaanotosta.

Hyödyllisiä linkkejä Tampereen palveluihin

Tampereen joukkoliikenteen aikataulut http://aikataulut.tampere.fi/

Tampereen kaupungin liikuntapaikat www.tampere.fi/liikuntajavapaaaika/liikuntajaulkoilu.html

Särkänniemen Elämyspuisto, vain 2,2 km Varalasta www.sarkanniemi.fi

Pyynikin kesäteatteri, vain 1,2 km Varalasta www.pyynikinkesateatteri.com