Urheilufysioterapia joukkueelle/seuralle

Sporttiklinikan fysioterapian tavoitteena on vähentää loukkaantumisriskiä, parantaa fyysistä suorituskykyä ja mahdollistaa enemmän terveitä harjoituspäiviä urheilijoille. Fysioterapia laaditaan urheiluseuralle tai -joukkueelle aina yksilöllisesti valmennuksen ja pelaajien tarpeet huomioiden. Fysioterapeutti toimii aktiivisena osana ja tukena valmennukselle sekä urheilijoille.

Fysioterapiaprosessi käynnistyy tapaamisella valmennuksen kanssa, jossa kartoitetaan joukkueen tai seuran tarpeet. Valmennuksen kanssa asetetaan tämän pohjalta yhdessä tavoitteet tulevalle ajanjaksolle ja laaditaan yhteiset toimenpiteet kehityskohteille. Tapaamisen jälkeen aloitetaan tyypillisesti urheilijakohtaiset fysioterapeuttiset kartoitukset. Kartoituksen perusteella jokaiselle urheilijalle laaditaan henkilökohtaiset ohjeet, joita päivitetään säännöllisesti. Lisäksi joukkueelle laaditaan yhteiset alkulämmittely- ja loppuverryttelyohjelmat. Fysioterapeutti osallistuu tarpeen ja sopimuksen mukaisesti myös joukkueen harjoitus- ja/tai kilpailutapahtumiin.

Fysioterapeutin aktiivinen rooli osana valmennusta mahdollistaa nopean reagoimisen mahdollisiin vammatilanteisiin ja turvallisen sekä tehokkaan paluun takaisin lajin pariin. Jakson päätteeksi valmennuksen kanssa arvioidaan tavoitteiden saavuttaminen ja toimenpiteissä onnistuminen.

 

Kysy lisää

0444918280 Jani Ikonen (arkisin klo 8-17)