Mimmien bike camp

Tervetuloa mukaan Mimmien bike campille Varalaan 14.- 16.7.2023!

Mimmien bike campilla pääset tutustumaan ja vahvistamaan omia taitojasi maastopyöräilyn ja alamäkipyöräilyn parissa. Tapahtuma sopii vasta-alkajille ja lajin harrastajille, ryhmät jaetaan taitotason mukaisesti. Campin ohjatut treenit mukautuvat omien valintojesi mukaan. Valittavissa on MTB Enduro tai DH valmennus.

MTB Enduro= Maastopyöräilyä poluilla ja metsäreiteillä sekä elementtejä alamäkipyöräilystä. Enduro on vauhdikas ja tekninen laji. Reiteillä törmää ylä ja ala -mäkiin, joista selvitään omalla lihasvoimalla.

MTB DH = Alamäkipyöräilyä rakennetuilla radoilla, jossa pyörän hallinta ja kuljettajan reaktiokyky on tärkeässä roolissa. Painovoima vie pyöräilijää alas ja hiihtohissiä hyödynnetään ylösnousuihin.

Mimmien omalla bike campilla meille on tärkeintä hyvä yhteishenki, kannustaminen ja uusien taitojen oppiminen turvallisessa ympäristössä. Tapahtumaan voi hyvin osallistua yksin, sillä tutustut uusiin ajokavereihin tapahtuman aikana. Tule rohkeasti mukaan tapaamaan samanhenkisiä mimmejä ja pitämään hauska maastopyöräilyn parissa!

Varalan Urheiluopisto sijaitsee Tampereen keskustan läheisyydessä Pyhäjärven rannalla. Ohjattu toiminta toteutetaan Mustavuoren Bike Parkissa ja sen lähimaastossa, sunnuntaina suunnataan Kaupin metsäreiteille

Hinnat

255€ /hlö Täysihoito 2 hh
(hinta sis. tapahtuman ohjelman, hissiliput, majoituksen ja ruokailut)

Ilman majoitusta 216€ /hlö
Lauantain osallistuminen 179€/hlö (hinta sis. lauantain ohjelman, hissiliput ja ruokailut)


Osallistujan varusteet:
Valmennuksiin soveltuva pyörä
Enduroryhmässä enduro- tai XC-pyörä, joustoa 130–150 mm
DH ryhmässä Alamäkipyörä tai pitkäjoustoinen täysjoustopyörä, jousto 150–200 mm

Pakolliset suojavarusteet: Fullface kypärä ja polvisuojat
Suositeltavat varusteet: Kyynärsuojat, selkä & rintapanssari, ajokengät ja -hanskat sekä ajolasit  
Sunnuntain yhteislenkillä voi mukana olla avokypärä.


Vuokraus: Pyörävuokraus ja ajovarusteet Mimmien bike campin ajan -30% Mustavuoren Bike Parkista.
Mikäli sinulla on tarve pyörä tai ajovarusteiden vuokraan, varaathan tarvittavat välineet hyvissä ajoin varmistuaksesi sopivien varusteiden saatavuudesta. Vuokraus suoraan Mustavuori Bike Parkille sähköpostilla info@mustavuori.fi tai soittamalla 040 8518 705 (aukioloaikoina), koodilla Mimmien bike camp.

Tiedustelut leireistä

Tytti Veräväinen
+358 44 345 0470 | tytti.veravainen@varala.fi

Menossa mukana

Viikonlopun ohjelma

Perjantai 14.7.

16.00 Saapuminen / Majoittuminen / Päivällinen
17.00 Luento: Maastopyöräilijän liikkuvuusharjoittelu ja kehonhuolto, Tuuli Lehtimäki

18.00 Get together – tutustumista ja saunailta Varalan rantasaunalla, iltapala rantasaunalla


Lauantai 15.7

7.30 Aamiainen

9.00 Tekniikkatunnit MTB Enduro / DH (Mustavuori)

12.00 Lounas Mustavuoressa

13.00 MTB lenkki tai parkkisessarit

14:30 Work shop: Pyörän huolto

16.00 Päivällinen Varalassa

17.30 Kamapörssi eli MTB kirppis, avoin kaikille

19.30 Sisäsaunat ja uima-allas

20.30 Iltapala ravintolassa


Sunnuntai 16.7

8.00 Aamiainen

9.00 Yhteislenkki Kaupissa (lähtö Varalasta)

11.00-12.00 Lounas ja kotiinlähtö


Mimmien bike camp koutsit

Koulutukselta fysioterapeutti ja liikuntaneuvoja. Päivätyön ohessa sivutoimisena yrittäjä tekee valmennuksia ja maastopyöräilyn ohjauksia, niin poluilla kuin bike parkeissa.
Tuulilta löytyy kilpaurheilutaustaa useista eri lajeista lapsesta saakka ja maastöpyöräilyn maailmaan Tuuli on hurahtanut vuonna 2014 ja siitä lähtien alamäet ja vauhtilajit ovat valloittaneet Tuulin sydämen.

Tuulin terveiset osallistujille;
”Minulle tärkeää valmennuksissa on se, että jokainen pääsee harjoittelemaan uusia taitoja turvallisessa ympäristössä – oman mukavuusalueen rajoilla, löytää omia tapoja harrastaa lajia ja saa kehittyä omaan tahtiin. En malta odottaa heinäkuuta, että päästään yhdessä treenaamaan uusia taitoja”

Sallilla on pyöräilystä lajitaustaa 10 vuotta eikä loppua näy! Salli on löytänyt alamäkipyöräilystä oman henkireiän ja siinä ohessa on tullut muutama suomenmestaruuskin voitettua.

Sallin terveisin osallistujille;
”Koska olen aloittanut lajin aikuisiällä, tiedän, että koskaan ei ole liian myöhäistä oppia uutta. Siksi haluankin kannustaa ja opastaa muita lajin pariin eksyneitä kehittämään taitojaan, sekä uskomaan omiin kykyihinsä”

Jounilla on monenlaista maastopyöräkokemusta 6 vuoden ajalta, Jäykkäperäendurosta kisakokemusta mm. maratontapahmista Pinehill Extreme 300.
Viime vuosina kisaaminen ja ajaminen on siirtynyt enemmän hauskanpitoon ja junioreiden valmentamiseen verenmaku suussa kisaamisen sijaan, mutta tietynlaisella kurjuuttamisella on edelleen paikka Jounin harrastamisessa.

Jounin terveiset osallistujille;
”Parhaillaan haluan kehittyä valmentajana ja nimenomaan omaksua valmentavaa ohjaustapaa. Odotan innolla, että mitä sitä taas oppii, kun pääsee yhdessä pohtimaan maastopyöräilyn monimuotoisuutta”

Jukka on Tampereelta kotoisin oleva maasto- ja BMX-pyöräilijä. Vuosia eri fillareiden päällä on kertynyt noin 20 vuotta. Oman harrastamisen lisäksi Jukka tekee ajotekniikkavalmennuksia ja kirjoittaa pyöristä alan julkaisuihin.

Tapahtuman aikana on mahdollisuus osallistua polkupyöräergo kestävyyskuntotestiin lisämaksusta.
Kuntoilijoille tarkoitetun epäsuoran polkupyörätestin tarkoituksena on arvioida testattavien hengitys- ja verenkiertoelimistön kuntoa eli kestävyyskuntoa. Testin perusteella laskettava maksimaalinen hapenkulutus (maksimaalinen hapenottokyky – VO2 max) kuvaa hengitys- ja verenkiertoelimistön, sydämen kuntoa ja työskentelevien lihasten ja niitä huoltavien järjestelmien toiminnan tehokkuutta pitkäkestoisessa liikuntasuorituksessa. Maksimaalinen hapenottokyky on yleinen kestävyyskunnon mittari, jonka avulla arvioidaan testattavan kestävyyssuorituskykyä suhteessa muihin saman ikäisiin kuntoilijoihin.
Lisätietoja testauksesta: tytti.veravainen@varala.fi


Tutustu Varalan varaus- ja peruutusehtoihin