Liikunnanohjauksen peruskurssi

Suomen suosituin Liikunnanohjauksen peruskurssi LOK (4kk / 30 osp) toteutuu varmuudella isolla ryhmällä jälleen kerran!

Nopeimmat ovat jo paikkansa lunastaneet tammikuussa alkavalle kurssille, varmista sinäkin paikkasi pian.


Onko unelmasi tehdä töitä tulevaisuudessa liikunta-alalla, mietitkö alanvaihtoa, haluatko itsevarmuutta esiintymiseen ja ryhmän ohjaamiseen, kaipaatko lisää tietoa oman hyvinvointisi kehittämiseen?

Liikunnan ohjauksen peruskurssi antaa sinulle eväät urapolulle liikunnan ja valmennuksen parissa tai oman hyvinvointisi kehittämiseen.

Tammikuun kurssilla uutena vaihtoehtona voi suuntautua oman hyvinvoinnin kehittämiseen. Hyvinvoinnin peruskurssi  HYPE on Sinulle, joka haluat avaimet omaan hyvinvointiisi!

Kurssi jaetaan ryhmiin, joissa yhteisten opintojen lisäksi keskitytään kuuden viikon valinnaisen jakson aikana joko ohjattuun valmistautumiseen liikunta-alan esivalintakokeeseen tai omaan hyvinvointiin liittyviin kokonaisuuksiin.

SUUNTAUTUMISVAIHTOEHTOJA

1. polku: Liikunta-alalle hakijat  Tutustu lisää

2. polku: HYPE – Hyvinvoinnin peruskurssi. Sinulle, joka haluat avaimet omaan hyvinvointiisi! Tutustu lisää

Tammikuussa alkava kurssi on jo järjestyksessä 108. Varalan liikunnaohjauksen peruskurssi. Varalan LOKilta ponnistaa vuodesta toiseen opiskelijoita liikunta-alan jatko-opintoihin. Meillä opiskelijat kertovat viettäneensä siihen astisen elämänsä parhaita hetkiä!

Tule ja koe Varalan henki!

Seuraa Lokkilaisia instagramissa  @varalalok

 

KENELLE?

 • Haluat työskennellä tai opiskella tulevaisuudessa liikunnan parissa
 • Kurssi soveltuu erinomaisesti liikuntatieteellisen, liikunnanohjaaja AMK, liikunnanohjauksen perustutkintoon ja fysioterapiakoulutukseen hakeville
 • Valmennuksesta ja liikunnanohjauksesta kiinnostuneille
 • Kurssi sopii myös ohjaamisen ja vuorovaikuttamisen aloille hakeutuville:
  sosiaali- ja kasvatusalojen sekä poliisin ja palomiehen uraan valmentautuville.
 • Haluat edistää omaa tietotaitoasi sekä liikunnallista elämäntapaa

AJANKOHTA, HINTA JA HAKU

Seuraava kurssi LOK108: 7.1.–17.5.2019.

2 990 euroa sisältäen opetuksen ja täysihoidon lähiopetuspäivinä, talviliikuntajakson Ylläksellä, koulutusmateriaalit ja todistukset. Mahdollisuus hakea KELA:n opintotukea.

Ei majoittuville  2 790 € paikkoja on rajoitetusti!

Ilmoittautuminen kurssille on sitova. Varausmaksu 250 € maksetaan haun yhteydessä, Varausmaksu vähennetään lopullisesta kurssimaksusta. LOK-koulutus maksetaan neljässä erässä, eräpäivät 31.1.2018, 28.2.2018, 31.3.2018 ja 30.4.2018. Tutustu peruutusehtoihin

Paikkoja täytetään haku järjestyksessä hakukelpoisuuden täyttyessä. Jätä hakemuksesi ajoissa.

Hae koulutukseen

LISÄTIEDOT
Eetu Autio, liikunnanopettaja
+358 44 3459 961, eetu.autio@varala.fi

Opiskelijat kertovat – elämäni parasta aikaa

Opiskelu liikunnanohjauksen peruskurssilla antoi rautaista osaamista ja varmuutta pääsykoeisiin, minkä ansiosta paikka korkeakoulusta aukesi ja opinnot alalla jatkuu. Kiitos monipuolisen kurssin sekä pätevien ja kannustavien opettajien!

-Sofia-


Monipuolinen kurssi. Paljon opittuja asioita. Uusia tuttavuuksia. Uusia ajatuksia ja ideoita. Toistuvaa itsensä ylittämistä, niin fyysisesti kuin psyykkisestikin. Elämyksiä. Haaveita.

-Hannu-

En osaa sanoin kuvata, kuinka paljon voi oppia näinkin lyhyessä ajassa. Itsevarmuus omaa osaamista kohtaan on huimasti parantunut ja lajitaidot kasvaneet lukuisissa lajeissa. On löytänyt omat vahvuudet ja heikkoudet ja tietää nyt mihin ja miten tulee kiinnittää huomiota kehittyäkseen.

-Saija-

Varalassa vietetty syksy oli elämäni parasta aikaa. Siihen on sisältynyt itkua, naurua, hampaidenkiristystä, elämyksiä, kokemuksia ja parhaita muistoja. Yleisurheilukisat, oppitunnit, ja aivan ihanat opettajat, uudet ystävät, ohjausharjoitukset, urheilu, väsymys, iltahepulit, Ylläsreissu, tanssiaiset ja tavalliset arki-illat.

-Saara-


OPISKELU VARALASSA

Opiskelupäivät:
aamupala 7.30-8.30
oppitunnit 8.00-16.30
lounas 11.30-13.00
päivällinen 16.30-18.00.

Opiskelu alkaa pääsääntöisesti maanantaisin klo 10.00 ja loppuu perjantaisin klo 14.00 mennessä.

Opiskelu koostuu teoriatunneista ja käytännön harjoituksista sekä talviliikuntajaksosta.

Kurssia varten tarvitset seuraavia liikuntavarusteita:
sisä- ja ulkoliikunta asut

 • sisä- ja ulkoliikuntakengät sekä suositellaan tekonurmikenkiä sekä voimistelutossuja
 • uimapuku ja -lasit
 • luistimet
 • perinteisen ja vapaan hiihtovälineet (monot, sukset, sauvat sekä alppihiihtovälineet (sukset, sauvat, monot)).
  Nämä välineet voit myös vuokrata opiston yhteistyöyrityksen kautta.

Muut välineet saat opiston kautta, mutta mikäli sinulla on henkilökohtaisia välineitä, kannattaa niitä käyttää sopivuuden takia. Opiskelijaksi valituille lähetetään kutsun yhteydessä lisätietoa kurssista ja tarvittavista varusteista.


ASUMINEN VARALASSA

Opistolla asutaan 2-7 hengen huoneissa. Huoneessa on WC, suihku, koulupöydät, sängyt, TV ja molemmille asukkaille oma lukollinen kaappi, jossa voi säilyttää tavaroita viikonlopun yli. Isompia varusteita varten opistolla on varastotiloja, joihin on mahdollista jättää tavarat myös viikonlopuiksi. Huoneissa on lakanat ja pyyhkeet. Opistolla on pyykinpesumahdollisuus.

Huoneet luovutetaan perjantaina klo 12.00 mennessä ja avaimen saa jälleen maanantaiaamuna. Pitkänmatkalaisilla on mahdollisuus sunnuntai-sunnuntai asumiseen, josta veloitetaan erikseen.

Asuntolassa on yhteinen keittiö ja oleskelutila, jossa opiskelijat voivat viettää vapaa-aikaansa. Keittiössä on keittomahdollisuus, mikro ja jääkaappi. Opiskelijoille on varattu tiettyihin aikoihin sali-, kuntosali- ja saunavuoroja. Tiloja voi käyttää myös, mikäli ne ovat vapaana.


 


KURSSIN SISÄLTÖ

30 osaamispistettä, 85 työpäivää. Syyskaudella on viikon mittainen syysloma ja kevätkaudella viikon hiihtoloma. Noin 570 opetussuunnitelman mukaista oppituntia sisältävät

 1. 100 h teoriaopetusta
  Anatomia ja liikuntafysiologia, Didaktiikka (opetusoppi, alle kouluikäisten liikunta ja leikit), Valmennusoppi
 2. 350 h oman taidon harjoittamista
  Opetussuunnitelman mukaisissa kursseissa Urheiluopistojen kuntosalivalmennuksen peruskoulutus.
  Kehonhallinta, Rytmiikka, Tanssit, Telinevoimistelu, Yleisurheilu, Palloilu (sulkapallo, tennis, jalkapallo, salibandy, pesäpallo, koripallo, lentopallo, pöytätennis), Uinti, Hiihto, Luistelu ja jääpelit, Suunnistus, Luontoliikunta (seikkailuliikunta, Viikon talviliikuntajakso Ylläksellä ), Esiintymistaito
 3. 120 h opetusharjoituksia

Kurssin aikana suoritetaan talviliikuntajakso Ylläksellä. Jakson ohjelmassa on mm. murtomaahiihto (perinteinen ja vapaa).
Muutokset mahdollisia sääolosuhteiden mukaan.

Kurssin aikana suoritetaan myös seuraavat kurssit:

 • Yleisurheiluohjaajatutkinto
  (YT) TASO 1 –  YLEISURHEILUOHJAAJATUTKINTO
  Tutkinnon jälkeen ohjaaja osaa opettaa ja ohjata lasten liikuntaa ja harjoituksia lapselle turvallisella ja kehittävällä tavalla
 • Suomen punaisen ristin ensiapu 1 –kurssi
  (korttimaksu 8 €)

Lisäksi LOK-opiskelijalla on mahdollisuus suorittaa seuraavat kurssit erillismaksusta (muutokset mahdollisia), n. 50-100 €:

 • Ryhmäliikunnan ohjaaja jatkokoulutus
 • Uimaopettajakurssi
 • Kahvakuulan perusteet
 • Kahvakuulan ohjaaja -koulutus