Aktiviteetit ja varaus


Varauskalenterit

Huomioithan, että Flowpark tai omatoimiset aktiviteetit Varalassa eivät vaadi ennakkovarausta.


Luontopakopeli

Luontopakopeli on pakohuonepeleistä inspiraationsa saanut elämys, joka pelataan ulkoilmassa. Pelissä ryhmällä on 60 minuuttia aikaa selvittää pelin tarinaan liittyvät tehtävät ja arvoitukset. Pakopeli sopii loistavasti perheille ja kaveriporukoille.


Ajankohta:
keskiviikkoisin 7.6.-9.8.
Lähdöt keskiviikkoisin klo 10, 12, 14, 16 (ja 18) Poikkeukset aikatauluista:
7.6. lähtö vain klo 18. 14.6. lähdöt vain klo 16 ja 18.
5.7., 12.7.ja 19.7. pakopeli ei ole tarjolla.


Hinta 130 € / 2-8 hlö ryhmä

Elämyksen kesto ohjeistuksineen max. 75 min

pakopelin pelaajia

Tampere by Kayak Pyhäjärvi Tour

Hiking Travel tarjoaa kesällä opastettuja päivämelontaretkiä Pyhäjärvellä. Mahtava tapa saada uusi näkökulma lomakohteeseen tai ihan tuttuunkin kotikaupunkiin.

Ajankohta:
tiistaisin klo 14-17 ajalla 5.6.-6.8.

Lähtö- ja lopetuspisteenä retkillä toimii Varalan melontaranta. Matka ja reitti suhteutetaan vallitsevan säätilan ja osallistujien kykyjen mukaisiksi. Retki voidaan suunnata Pispalan harjun maisemiin, mahdollisesti poiketen Lehti- tai Saunasaareen. Suunnaksi voidaan myös valita kaupunkimaisema ja poiketa esimerkiksi jäätelöllä (omakustanteinen) Hatanpään Arboretumilla.

Retkellä käytetään kulkupelinä oletusarvoisesti kaksilapaisella melalla melottavaa kajakkia, mutta säästä riippuen voidaan ottaa käyttöön myös ryhmäkokoinen suurkanootti.

Hinta: 45 € / hlö


Kesäyön melonta

Pysähdy veden äärelle ja nauttimaan maisemasta suositulla kesäyön melontaretkellä. Retki alkaa Varalan kanoottivajalta, josta matka taittuu turvallisilla suurkanooteilla. Kohteenamme on Lehtisaari.
Illan hämärtyessä nautimme Varalan herkuista ja tarjolla on myös pannukahvia ja muuta lämmintä juotavaa. Herkuttelun lomassa nautitaan Pyhäjärven maisemista ja ihan vain ollaan. Saarella voi pulahtaa Pyhäjärven viilentäviin aaltoihin, joten pakkaa mukaan myös uikkarit. Aiempaa melontakokemusta ei tarvita.
Varustaudu säänmukaisella vaatetuksella.

Ajankohta:
Perjantai klo 21-00:30/20-23:30 ajalla 5.6.-6.8.
(retken aloitus aikaistuu syksyä kohden iltojen pimetessä

Hinta 45 € / henkilö, eväät 10 € /hlö


Tornien Tampere

Tampere – Pohjoismaiden suurin sisämaakaupunki – sijaitsee komealla harjukannaksella kahden ison järven, Näsijärven ja Pyhäjärven välissä. Kaupungin siluettia hallitsee kolme komeaa tornia, joista maisema avautuu upeasti ja kaupunki näyttäytyy monipuolisen kiehtovana. Retki alkaa Pyynikin näkötornilta, jossa ryhmä tapaa oppaan ja kuljettaa kuhunkin näistä korkeista kohteista. Pyynikin näkötornista voi ihailla jääkauden muodostamaa luoteesta kaakkoon kulkevaa harjujaksoa. Solo Sokos Hotel Torni Tampere – Moro Sky Bar Mahtavasta maisemasta voi nähdä kuinka kosken rantaan syntyneestä markkinapaikasta kasvoi teollistumisen myötä maan mainio Manse. Näkymä kertoo tarinaa, kuinka tehdaskaupunki kehittyi palvelevien paakareitten Riäväkyläksi ja muuttui moderniksi yliopistokaupungiksi ja kulturelliksi teatterikohteeksi. Näsinneulan korkeuksista näkyy kauemmas kuin muista torneista. Tampere näyttäytyy vihreän metsän ja sinisten vesien ympäröimänä kaupunkina. Kierros päättyy Särkänniemen Näsinneulaan.

Matkaa voidaan taittaa kävellen, sauvojen kanssa tai ilman, potkulaudoilla tai tilausbussilla, asiakasryhmän mukaan. Kierroksella kävellään jonkin verran, joten toivomme tämän huomioitavaksi, kun tulette mukaan lasten kanssa.

Tartu tilaisuuteen tutustua Tornien Tampereeseen!

Ajankohta:
Torstai klo 10-13 ajalla 5.6.-6.8.

Hinta kävellen 65 €/henkilö, potkulaudoilla 80 €/henkilö, tilausbussilla sovittaessa. Minimimäärä 4 henkeä. Hinta sisältää opastuksen, kahvitarjoilut Pyynikin näkötornissa (kahvi/tee + munkki), listanmukaisen keittolounaan Solo Sokos Hotel Tornissa ja alkoholittoman kuohujuoman Näsinneulassa sekä matkaan tarvittavat välineet.


Archery Tag

Archery Tag on polttopallon ja Paintballin kaltainen peli missä on tarkoituksena osua vastustajan pelaajiin pehmopäisillä nuolilla keräten pisteitä omalle joukkueelle. Pelaamme tunnin aikana useita eri variaatioita pelistä, jotta et pääse kyllästymään missään kohtaa. Tule mukaan pitämään hauskaa ja petraamaan jousiammuntaitojasi!

Ajankohta:
26.6.-1.8. ma klo 13 ja ti klo 10

Kesto 60 min

Minimi osallistujamäärä 6 hlöä, max 20 hlöä

Hinta 8 € / hlö

Paikka: Tahmelan kenttä


Nature Boot Camp

Nature Boot Camp on ulkona tehtävä koko kehon lihaskuntoharjoitus


Omatoimiset aktiviteetit Varalassa


Majoituksen hintaan sisältyvät aktiviteetit:
(saatavuusperiaatteen mukaisesti, tiedustele vastaanotosta)

  • frisbee golf
  • kuntosali
  • sisäuima-altaan käyttö

Vuokrattavissa lisämaksusta:

  • melonta
  • suppaus

Välinevuokraustoiminnasta vastaa yhteystyökumppanimme Hiking travel https://hikingtravelhit.fi/valinevuokraus/vuokravalineet-kesa/
tiedustelut: numerosta 050 551 9707, ei etukäteisvarausta.


Seikkaile Flowpark Varalassa

Flowpark Varala on auki koko kesäkauden. Tule seikkailemaan kun sinulle sopii, ei etukäteisvarausta. Aukioloajat ja hinnat löydät täältä.

Lisäksi Varalan lähialueilla upeat uimarannat, minigolf ja muut Tampereen nähtävyydet ja elämykset.


Ravintolan ja kahvilan aukioloajat ja muiden palveluiden tiedot löydät täältä:

Varala Info