LP Kangasala ja Varalan valmennuskeskus yhteistyössä

LP Kangasala ja Varalan urheiluopiston valmennuskeskus ovat tehneet kauden 2016 – 17 kestävän sopimuksen, jossa Varalan valmennuskeskus vastaa LP Kangasalan liigajoukkueen fysiikkavalmennuksesta ja fyysisestä testauksesta tällä kaudella. Fysiikkavalmennuksesta ja pelaajien testauksesta vastaa Varalasta fysiikkavalmentaja Tatu Peltonen sekä testauspäällikkö Marko Haverinen.

LP Kangasalan päävalmentaja Virginie De Carne on erittäin tyytyväinen Tatu Peltosen ammattimaiseen fysiikkavalmennukseen, joka tulee oivallisesti lajivalmennusta. Jokaisen pelaajan kohdalla voidaan keskittyä henkilökohtaisiin kehityskohteisiin ja hakea lisävipua lajin vaatimaan suorituskykyyn.

Riku Granat Varalan Urheiluopiston ja Varalan palvelut oy:n toimitusjohtajaksi

Varalan säätiö on nimittänyt Urheiluopiston ja Varalan Palvelut Oy:n johtoon Riku Granatin Tampereelta. Hän toimii toistaiseksi myös Urheiluopiston vt rehtorina.

Riku Granat  toimii nykyisin Varalan Urheiluopiston kaupallisena johtaja. Ennen Varalaan tuloa hän vastasi Accenture Oy:ssa Pohjoismaiden langattomasta liiketoiminnasta sekä toimi Nokia Oyj:ssa erilaisissa tuotekehityksen ja tuotteenhallinnan johtotehtävissä.

”Varala haki toimitusjohtajaa, joka kykenee luotsaamaan Varalan Urheiluopiston toimintaympäristön muutosten ja siihen liittyvien kehittämishaasteiden yli ja jolla on kokemusta vastaavanlaisten tilanteiden johtamisesta. Varalalla on vahva usko liikunta-alan tulevaisuuteen”, toteaa Varalan säätiön hallituksen puheenjohtaja Erkki Frick.

”Varala jatkaa vahvana liikunta-alan koulutuksen ja valmennuksen keskuksena. Vastatakseen yleisen taloustilanteen mukanaan tuomiin haasteisiin Varala panostaa jatkossa myös merkittävästi uusiin palveluihin esimerkiksi työhyvinvointi- ja vapaa-aikapalveluita kehittämällä,” kertoo toimitusjohtaja Riku Granat.

Varalan Urheiluopisto on monipuolinen koulutus- ja liikuntakeskus, jonka ydintoimintoja ovat koulutus ja valmennus, hyvinvointipalvelut sekä erilaiset seikkailu- ja elämyspalvelut. Opisto koordinoi myös mm. nuorten urheilijoiden Urheiluakatemiatoimintaa Tampereella.

Riku Granat aloittaa tehtävässään 1.11.2016 alkaen.

Lisätietoja

Riku Granat riku.granat(at)varala.fi

Erkki Frick erkki.fric(at)sci.fi

Lataa akkusi, osa 2 unen paluu

Lataa akkusi -yritystilaisuussarjamme toinen osa ”Unen paluu” keräsi nukkumisesta ja kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista kiinnostuneita asiakkaitamme Varalaan.

Aamutilaisuus aloitettiin vapaavalintaisesti joko osallistumalla metabolisen iän testaamiseen tai aamun Flow & Mindfullness -liikuntaosuuteen.

Aamupalan lomassa saimme kuulla mielenkiintoisia esityksiä nukkumisesta ja hyvinvointialan uusimmista trendeistä.

”Uni on hyvinvointimme kulmakivi”, muistutti Unitohtori, dosentti Henri Tuomilehto. Ilman riittävää lepoa, palautuminen vaikeutuu ja ihminen on alttiimpi sairastamiselle. Riittämätön uni vaikuttaa myös aineenvaihduntaan ja hankaloittaa painonhallintaa. Univaje aiheuttaa myös hiilihydraattihimoa.

Henri Tuomilehto on yksi harvoja suomalaisia unihäiriöpotilaita päätyönään hoitavia lääkäreitä. Hänellä on pitkäaikainen kokemus niin uniongelmaisten potilaiden hoitamisesta kuin tutkimustyöstä liittyen uneen, tyypin 2 diabetekseen, sydän- ja verisuonisairastavuuteen ja terveellisten elämäntapojen vaikutuksesta näihin kroonisiin sairauksiin.

Unitohtorin luento herätti varmasti paljon ajatuksia, kuinka suuri merkitys unella on kokonaisvaltaisessa hyvinvoinnissa, unohtamatta tietenkään liikunnan ja ravinnon merkitystä.

Pekko Vehviläinen ja Minna Tanskanen kertoivat kuulumiset viime viikon matkaltaan Kaliforniasta, Health 2.0 konferenssista, joka on maailman johtava terveyden ja terveydenhuollon innovaatioiden esittelypaikka. Minna ja Pekko ovat digitaalisen terveyden ja hyvinvoinnin johtavia asiantuntijoita Suomessa. He yhdistävätkin tieteellisen lähestymistavan hyvinvointivalmennukseen ennennäkemättömällä tavalla. Digiterveys.fi -konseptin kautta tartummekin tiukasti kiinni yritysten henkilöstön hyvinvointiin.

Tilaisuudessa asiakkaamme puheenvuoron käytti Tampereen kaupungin nuorisopalveluiden  nuorisopalvelujohtaja Jukka Etu-Seppälä, kertoen kuinka heillä työntekijöiden hyvinvointiin on saatu hyviä ratkaisuja yhteistyössä Varalan kanssa.

Lataa akkusi -yritystilaisuussarjamme saa jatkoa muutaman kuukauden kuluttua, tulossa osa 3. Seuraa viestintäämme ja ole mukana!

Tampereen Urheiluakatemia ja Varalan Urheiluopiston valmennuskeskus ovat perustaneet akatemiaurheilijoista koostuvan Top Teamin.

Tampereen Urheiluakatemia ja Varalan Urheiluopiston valmennuskeskus ovat perustaneet akatemiaurheilijoista koostuvan Top Teamin.

Tiimin urheilijat valittiin yhteistyössä urheiluakatemian lajivalmentajien kanssa lähtökohtaisesti vuosien 2016–2020 ajalle kuitenkin niin, että kokoonpano tarkistetaan vuosittain (mahdolliset uran lopettamistapaukset tai tiimin täydennykset). Tiimin urheilijat ovat kansainväliselle huipulle tähtääviä tai siellä jo olevia urheilijoita, jotka pyrkivät aktiivisesti yhdistämään urheilun ja muun elämän parhaalla mahdollisella tavalla.

Tiimin urheilijat syksyllä 2016 ovat

  • Lauri Ala-Myllymäki, jalkapallo
  • Jeremy Hakala, melonta
  • Reetta Hurske, yleisurheilu
  • Joanna Kallela, taitoluistelu
  • Sampo Lähdesmäki, pesäpallo
  • Kalle Pyykkönen, uinti
  • Jouki Tikkanen, rytminen voimistelu
  • Samuli Viitanen, judo

Tiimin avulla Tampereen Urheiluakatemia haluaa tukea tulevaisuuden menestyjiä matkalla kohti uran huippua sekä tuoda heidän kauttaan kasvot akatemiaurheilijoille. Tiimiläiset toimivat myös roolimalleina ja esikuvina nuoremmille urheilijoille Terve Urheilija -ohjelman hengessä.

Tiimi kokoontui ensimmäisen kerran syyskuun 21. päivänä Varalan Urheiluopistolla. Tapaamisen aikana tiimiläiset tutustuivat toisiinsa ja vaihtoivat ajatuksia tulevasta.

Lisää tiimin urheilijoista kuulet pitkin tulevaa lukuvuotta Tampereen Urheiluakatemian nettisivuilla ja Facebookissa!